Vid årsskiftet övertog Pierre Billackering AB lackeringsanläggningen från Bilkompani AB i Kalmar. Det blir den andra anläggningen i Kalmar och den femte i ordningen i Småland.

Bilkompani Kalmar AB är en del av Bilkompanigruppen, en väletablerad aktör som funnits sedan 1965. Bilkompani Kalmar är återförsäljare av bland annat Audi, Volkswagen och Skoda och finns både i Kalmar Norra och Kalmar Södra. På södra sidan ligger nu Pierre Billackering vägg i vägg med skadeverkstaden och Marcus Eliasson, VD på Bilkompani ser redan stora positiva effekter av samarbetet.

Vi upplevde att lackeringen var vår flaskhals vilket bromsade upp skadeverksamheten. Vi har under många år använt Pierre Billackering i Karlskrona och även låtit delar av vårt tidigare överflöd hanteras på deras andra anläggning i Kalmar och det har fungerat väldigt bra.

Daniel Nordvall, VD på Pierre Billackering är nöjd med övertagandet och att befästa ställningen i Kalmar ytterligare.

Det ligger helt i linje med vår strategi och skapar större produktionsflexibilitet. Naturligtvis är vi glada över att kröna samarbetet med Bilkompani genom att vi får ta över deras lackeringsverksamhet med kompetent och duktig personal, säger Daniel Nordvall.
Det har tagits emot väldigt positivt hos de anställda. Billackering har aldrig varit vår kärnverksamhet och plötsligt kommer det in en större aktör som fokuserar helhjärtat på området. Det är klart att det ger en positiv boost, säger Marcus Elisasson.
Bo Jacobsen, VD på pierre.dk kommenterar affären:
Pierre Billackering har stor erfarenhet av inhouse-lackeringar och vi driver idag fler än 15 anläggningar i Sverige och Danmark. Erfarenheten visar att Pierre.dk kan öka värdeskapandet i lackeringen till gagn för alla parter, säger Bo Jacobsen.

Fakta – Pierre Billackering AB

Pierre Billackering AB är ett expansivt bolag som genom förvärv och nyetableringar växer kraftigt på den svenska marknaden. Företaget äger och driver idag 26 billackeringsanläggningar i Sverige och är en del av pierre.dk. Autolakering A/S. För mer information besök www.pierre.dk. pierre.dk Gruppen ingår i IRS Holding GmbH som har verksamheter i Tyskland, Danmark, England, Sverige och Belgien.

Kontaktpersoner

Jonas Karlsson, ansvarig för affärsutveckling och uppköp

T: +46 (0)70-723 20 25

E: jonas.karlsson@pierrebillackering.se

Daniel Nordvall, VD Sverige
T: +46 (0) 70-666 96 00
E: daniel.nordvall@pierrebillackering.se